Periodisk fasta och downhillcykling

Sedan i tisdags har jag kört periodisk fasta i form av 16:8, och då har jag ätit frukost mellan 5:30 och 6:00, sedan lunch vid 11:30-12:00. 
Resterande delen av dagen har jag bara druckit vatten, kaffe, te, lite mjölk (av olika sorter) och klarat mig bra. Hungersuget sätter in vid 19-tiden, men det är då bara att gå och dricka lite vatten eller någon anann dryck, så går det över.
 
Så för mig fungerar periodisk fasta väldigt bra, då det inte krävs så stor förändring i vardagen. Dvs. jag åt ju väldigt lite mat/mellanmål redan innan på kvällarna, så att dra in på det och bara dricka vätska på kvällen är inte en så stor uppoffring =P
 
Det ska kanske sägas också att jag inte tränar något denna vecka, och det är inte pga att jag är förkyld (som många verkar vara just nu). Var och körde igenom ett träningspass i skogen i tisdags (orientering), men hade lite svårt att springa då jag har stora blåmärken på båda skinkorna (och eftersom man aktiverar rumpan väldigt när man springer, speciellt i skoglig terräng, så kändes varje löpsteg.
 
Jag var med på en kurs i Downhill-cykling lördag-söndag i Järvsö BP, enbart för tjejer. Och fick bra genomgång och guidning och instruktioner om hur man ska köra bäst, hur man ska sitta över cykeln och hur man ska tänka i svängar mm. Titta in - titta ut - titta dit man ska!
Bromsa in innan kurvorna.
Problemet med mig var ju att jag bromsade mitt i kurvorna, och ibland körde för fort. Så kurvtagningen gick inte så bra, så det var i kurvorna jag vurbade och fick mina skråmor och blåmärken.
Men det var ju i sista åket mitt i "Barbro" i en kurva där kurvtagningen ändå gick helt rätt till, som jag fick panik och bromsade fullt, och då landade jag mitt i kurvan, med vänstersidan inåt, antagligen uppe på skuldran mot halsen till. Och jag kommer ihåg att det gjorde så ont i muskeln på baksidan, precis nedanför halsen, så att jag knappt kunde andas, och kunde inte röra på mig - inte ta mig upp, det strålade också upp till utsidan av halsen.
Till slut tog jag mig upp med hjälp av instruktören som cyklade bakom mig.
Tur hon var där =)
 
Cyklade sedan klart hela leden, och kunde röra på armen, så inga nyckelbensbrott iaf =O
 
 
Och det är anledningen till att jag avstår annan träning, som gruppträning och styrketräning denna vecka. Jag kraschade/gjorde en vurpa som sagt rejält i söndags där axeln fick sig en rejäl törn, likväl som insida av höger lår och mina skinkor.
Muskelfästen, senor och nerver i axeln är stressade och uttöjda, ansträngda, då de fick ta den största smällen av kraschen. Framsidan av axeln stramar och smärtar. Och jag är rådd till att inte använda vänster arm till tunga lyft och inte belasta mer än nödvändigt.
Fick även skrapsår där skinnet skavdes av på insida av höger lår, som skaver när man sitter, samt ett djupt jack i vänster knä tillsammans med ett skrapsår.
 
Så man kan säga att jag är mörbultad och blåslagen, med nedsatt arbetsförmåga i vänster axel.
 
Promenader och löpning är det jag pallar med. Stödjer inte på armen, och jag har insett att när en axel/arm inte används så får den andra armen användas mycket mer och ta en större belastning. Min högerarm blir starkare (och det kanske den behöver bli) och har fått lite utmattningskänningar i högeraxeln.
 
Har tänkt att kanske försöka köra BodyPump imorrn, beroende på hur axeln känner sig, annars blir det orientering på lördag och Cardio på söndag samt cykling för att ut o rulla på min nya cykel på söndag.
Blir det ingen BodyPump imorron, så får jag motionera cykeln lite istället =)
 
 
 
RSS 2.0