Min första duathlontävling

I lördags så deltog jag i min första duathlon (en traithlon utan simning) och jag gick i målefter 2 timmars cyklande och springande.
I slutet på cyklingen så kändes det i låren och kroppen att det varit 2,5 mil konstant cyklande, och det gjorde så ont av mjölksyra att jag var nära att bryta. Att cykla på asfalt i svagt uppförslut halva sträckan och sedan cykla i motvind in mot skogsslingan innan mål, det tog nästan knäcken av mig. Benen var ju inte mindre pigga då än i början. Och jag gjorde bra ifrån mig på min 20 år gamla MTB, utan dämpning. På vägen in mot växlingen så bestämde jag mig ändå för att fortsätta, för då hade benen från trampa ur sig lite.
Jag lämnade cykeln, sprang sakta bort till min vattenflaska, drack lite vatten och fortsatte ut på spåret i skogen, 5 km löpning stod framför mig.
Jag tog mig igenom, även om det i början var bara uppförsbackar. Efter cirka 2,5 km så började jag må illa och ville spy. Men jag tog mig ända fram med hjälp av min viljestyrka att fullfölja, och min envishet att inte ge upp. Jag bestämde mig för att hitta en rytm som jag kunde hålla hela tiden, inte öka eller minska hastigheten. Och när jag väl fann den, så gick det hur bra som helst. Jag hade kunnat springa 2 km till när jag väl hitta min rytm.
 
Det var jobbigt under tiden, men superskönt att komma i mål.
 
Det jobbiga var mjölksyran i benen under cyklingen, att man trampade på så hårt man kunde, och benen kändes helt slut. Det tog 1h25min för mig att cykla 2,5 mil. Sedan 35min löpning på det i ett.
 
Jag pratade med andra efterloppet och de hade fått kramp i låren efter cyklingen. Men jag hade inte känt något sådant. Bara att man var totalt slut, och jag insåg dagen efter samt på eftermiddagen att det varit en riktig kraftmätning. All kraft och ork var slut, så uttömmande. Hela kroppen hade ju fått jobba. Vilken underbar träningsform =)
 
Och jag genomförde hela loppet utan tillförsel av extra kolhydrater, jag hade fett som bränsle.
 
Kanske var därför jag inte fick kramp, för att kolhydraterna inte tog slut, eftersom de inte funmnits där innan, för att min fettdrift höll musklerna uthålliga. Jag är iaf imponerad att jag klarade av tävlingen på fettdrift, utan kolhydrater. Ingen kolhydratsuppladdning, eftersom jag inte tror på det. Eventuellt skulle man kunnat få i sig kolisar under och strax innan tävlingen, för att använda de extra kolhydraterna för snabb användning för musklerna, och då kanske sluppit en del av mjölksyran.
 
Jag har också märkt att jag den senaste tiden inte haft några sendrag i större utsträckning, mycket kanske tack vare allt vatten jag nu dricker, när jag äter lågkolhydratkost.'
 
Allt jag ätit den dagen var ju en stadig frukost, 3 timmar innan tävling. Och druckit vatten, för det var en varm dag. Kunde gott ha kostat på sig lite vätskekontroller längs vägen också, för jag kände i munnen under cyklingen att jag hade behövt vatten. Iaf att det funnits vatten efter tävlingen. Men det kan de ju tänka på till nästa år.
 
Sedan så cyklade till och från jobbet i måndags, men det var jobbigt för benen det, de och jag kämpade. Jag tog verkligen helt slut under lördagen, men som sagt det var skönt att komma igång igen på måndagen med träning igen. Cykling och BodyPump.
 
I tisdags blev det BodyBalance och igår Sh'bam + CXworx. Cykeln fick punktering igen, så jag tippar på att det är något med däcket som är vajsing.
Men har beställt en ny cykel från Länna Sport, som förhoppningsvis dimper ner nästa vecka. =)
Så jag kan cykla till jobbet iaf en månad till.
 
I helgen blir det annan cykling, downhill i Järvsö =)
 
 

Om internatskolor och de riksinternat som finns i Sverige

Jag har gått på SSHL, Sigtunaskolan i folkmun, och jag vet att den bild som media målar upp är falsk. Man ska inte tro på allt media skriver, och inte heller vad alla tycker säger. För de har ofta inte gått på någon av dessa skolor. De som säger att det är överklassen och rika personer som går där, som åker en gräddfil, de är inte hela sanningen.
 
Jag välde SSHL för att det var den bästa skolan i kommunen, det var inte gratis för mig som "externelev" (dvs bo hemma och gå på skolan) men jag är supernöjd äver mitt val. Det var innan man fick välja fritt vilken skola man skulle gå på, om det program man ville läsa fanns i hemkommunen.
 
Jag hade nog min bästa tid i livet på SSHL.
 
Och jag förstår hur jobbigt det är för eleverna på Lundsberg, när det är skolans ledning som fallerat.
 
Jag hoppas utredningen om riksinternaten blir opartisk, att de ser hur betydlesfull gymnasietiden är för elevrna och att det finns folk från alla samhällsklasser på skolorna. Att blandningen av elever från olika delar är det som är viktigt.
Sammanhållningen, studiemotivationen, lärare i toppklass.
 
Skulle ju kunna säga att Enskilda gymnasiet eller Viktor Rydberg i Stockholm är mer elitskolor än Lundsberg, SSHL och Grenna skolan. Men eftersom dessa inte är riksinternat så slipper de undan.
 
De som i debattartiklar skriver om riksinternaten har nog aldrig varit elever där (förutom Agnes Hellström, som ger en god inblick i livet på dessa skolor, även om alla har sina egna erfarenheter)
 
I en debattartikel skriver Lena Mellin i Aftonbladet; "Fina skolor för fina människor" Då har hon inte hela sanningen framför sig, och hon har inte besökt de skolor hon pratar om, hon har en bestämd uppfattning om hur det är på dessa ställen, utan att söka fakta. Det är smutskastning på hög nivå, och de inser inte vad dessa skolor gör för elever på gott och ont. http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article17370069.ab Tack vare statsbidrag mm så kan även vi som inte bor på skolan studera där och lära känna folk vi aldrig skulle lärt känna. Sammanhållningen är stor, och jag återvänder gärna dit för att hälsa på. Åk dit och se med egna ögon, prata med folk som bor och går där, inte bara boende i närheten. Andra skolor har alltid varit avundsjuka på dessa skolor, för att de kan ha bra undervisning och för att eleverna har god studiemotivation. Allt är inte svart eller vitt.
 
Det är en ren smutskastning, och jag ställe rmig frågande till de riksdagsledamöter som vill stänga och minska bidraget till dessa skolor... Är det bara avundsjuka???? Ni kan skicka era barn dit å, visst kanske det kostar en summa, men ni får en bra utbildning för era barn. Och de får träffa människor och lära känna människor i olika samhällsklasser. Och alla är bra människor. Det är integrering, lära sig att alla är olika och att många barn är lika sig själva. Att man kan passa in någonstans, även om man är en plugghäst, man kan trivas och må bra, göra det man tycke rom utan att trakasseras.
 
När jag gick på SSHL så var 60% internelever (boende på skolan från hela världen) 40% externelever (boende hemma). Det var en fin blandning och jag skulle utan tvekan låta mina barn gå där (när och om jag får några). Jag har förtroende för skolan.
 
SSHL gjorde mig redo för studier på universitetet, det har jag svårt att tro att många skolor gör idag. Kvaliteten och omtanken om eleverna är helt annorlunda. Döm inte innan ni vet allt.
 
Men det är ju som med allt annat, den som ropar högst syns mest.
 
Jag hoppas Lundsberg startas igen, med ny styrelse och ny rektor. Både för samhället, elever och lärare.
 
 

Att lära känna sig själv...

Jag tror jag har hittat mig själv på ett helt annat sätt denna sommar.
 
Jag vet nu på riktigt vem jag är och vad jag vill, vad som är viktigt i mitt liv och vad som gör mig glad.
 
Jag har blivit lugnare, tryggare och mer säker på vem jag är och vad jag vill i livet.
 
Jag mår bättre än på länge, och saker har fått landa.
 
Jag har hittat en livsstil och ett sätt att leva som jag trivs med.
 
När magen mår bra, mår jag bra.
 
Jag har lärt känna mig själv och vågar vara och visa vem jag verkligen är.
 
Jag bryr mig mindre om vad andra tycker och tänker om mig, och är mer självsäker och har större självförtroende.
 
Jag tror på mig själv på ett helt annat sätt, och vågar ha de kläder jag vill, de jag trivs med.
 
Vänner, personer jag träffat och umgåtts/umgås med, saker jag gör, testar nya saker och upplever nya platser. Allt detta gör att jag mår bättre.
Folk ser mig på ett anant sätt, jag har blivit bekräftad för den jag är. De tycker om mig för den jag är då jag vågar på riktigt visa vem jag är och vara mig själv.
 
Det finns personer som tycker jag är snygg och het.
 
Jag har fått en helt annan tro på mig själv och det jag klarar av.
 
Framgångar och motgångar har lärt mig mycket.
 
2013 - ett omväxlande år, som jag hoppas bara blir bättre och bättre!!

Uppladdning!

Det närmar sig nu.....
 
PÅ lördag är det dags för nästa stora konditions- och uthållighetstest.
Förra omgången var v.30 i Boden, på O-ringen (femdagars), då var min kondition på uppåtgående och jag fick avsevärt bättre kondition efter den veckan än innan.
Nu, på lördag, är det dags för min premiär av Duathlon (dvs triathlon utan simning, cykel 25km + löpning 5km) i Iggesund med omnejd.
 
Så idag så har jag låtit cykeln stå (planerat sen förra veckan, men lite ofrivilligt då det blev punka på den på vägen till jobbet igår, obs: jag var nästan framme då iaf =) ) och ska bara träna GRIT strength ikväll.
Så benen, speciellt låren får vila och bli fräschare och piggare till på lördag kl 11.
 
Imorgon blir det en heldag med vila, ingen träning och ingen cykling. Måste minska gradvis och ladda till lördagens tävling.
Tävling och tävling, det är för mig en prövning att testa och genomföra, inte ofta det händer sånt här på "hemmaplan". Och en kul grej att göra, när man ändå får chansen =)
 
Någon anann uppladdning är det inte. För det där med kolhydratsuppladdning, det tror jag inte på, man kan inte lagra kolhydrater på det sättet. Visst kan man äta/dricka kolhydrater under loppet för att få snabb energi, men någon uppladdning anser jag inte är möjlig. Då kolhydrater lagras lite överallt, och när dte väl omvandlas till fett är det för sent, och det där insulinpåslaget man får av kolisar; det skippar jag helst, nu när min blodsockernivå är så jämn och fin redan =P
 
Nej, uppladdning med vila av muskler är nog viktigare.
 
Och så ska jag laga min cykel, som jag ska ha på lördag, för det blev ju som sagt punktering på den igår.... Och utan den kan jag inte vara med.
 
Har ju iofs en reservcykel, men den kan jag INTE cykla 25km på, då skulle jag bli tokig =/
 
Kämpa på och ha det gott!!

Varför LCHF?

Ja, varför äter jag nu enligt LCHF-principen?
Det är många som undrar och frågar mig det, då "jag redan är så smal" då "men du behöver väl inte gå ner i vikt"
 
Då komme rman återigen in på att man jämförs med andra, att andra är större och väger mer, att det inte är politiskt korrekt att vilja gå ner i vikt när man är "smal"
Och nej, jag vill inte äta godsaker, kaffebröd och godis både för att jag inte kan och inte vill få i mig SOCKER och VETEMJÖL.
Nej, i förhållande till andra och i andras ögon så behöver jag inte gå ner i vikt.
Men som för allt annat så är vi alla olika, vi är unika personer, och jag är inte som alla andra! Jag är jag, och min kropp är enbart min kropp (iaf än så länge)
 
Jag vet vad som är bäst för min kropp, och vad den mår bra av. Och vad den inte mår bra av.
 
Jag har hittat en kost som fungerar för mig, att den sedan stavas LCHF, det är väl bara en liten del av det hela.
 
Visst LCHF är stakt förknippat med viktminskning, på lång elle rkort sikt, kanske mest på kort sikt. Men för många liksom för mig är det en förändrad livsstil, och att aktivt välja att man vill må bättre, få jämnare blodsocker, kunna äta sig mätt utan att tänka för mycket. Kunna äta gott. Det är inget jag bara håller på med en kort tid av mitt liv, utan det är min huvudsakliga kost och livsstil.
 
Man blir friskare om man äter mat som kroppen är gjord för att äta, tänk att kroppen mår bra inifrån och ut, färre sjukdomar och mindre risk för att få hjärt- och kärlsjukdomar. Mindre allergier, mindre risk för högt blodtryck. Lugnare och stabilare mage.
 
Jag äter allra mest hemlagat på egenhändigt inhandlade råvaror, det är godast, billigast och bäst.
 
Mina katter äter liksom jag inget spannmål, och minimal mängd kolhydrater.
 
Varför äter jag nu LCHF, om ni inte redan förstått det =)
Jo, jag mår bättre, min mage mår bättre, jag gör det delvis för att gå ner i vikt, få mer definierade muskler, bli starkare och mer uthållig, bränna fett och testa mig fram till vad som fungerar.
 
Ja, jag vill bränna fett och bygga muskler, jag vill bli stark och uthållig, "se snygg ut naken", vara nöjd med min kropp och min vikt, se fettet runt magen minska och se musklerna där under framträda.
Få en stark kropp som håller länge, få ett starkt hjärta som orkar med.
Tränar man kondition så tränar man sitthjärta (som är kroppens viktigaste muskel)
 
Jag äter mycket protein och fett, är uppe i 2g protein/kg kroppsvikt/ dag, kör på 5-10% kolhydrater i form av mjölksocker, grönsaker, nötter, bär ev lite honung. Bra kolhydrater.
Och jag saknar inte pasta, ris, potatis, spannmål, socker.
 
Det är liksom normalt att ta en bulle till kaffet, att fika osv. Att det trugas och pockas på att man ska ta en bit av tårta eller bulle eller kaka. Frågas "ja, men varför ska inte du ha som är så smal, du kan väl äta allt?" Ja, men så är det ju inte, det handlar inte om det. Att jag inte lägger på mig, jag vill inte få in "giftet " i min kropp!!! Det handlar det om.
 
Jag tränar hårt och jag äter mig mätt, äter frukost och lunch som riktiga mål, sedan bara små mål mat. Och det klarar jag mig på, lägger fokus på att leva bra, få en frisk kropp, en stark kropp, unna mig goda saker ibland.
 
Ja, jag dricker vin ibland (typ 1-2 helger i månaden) och äter kanske en munk el två en gång imånaden när jag får ett riktigt sug efter socker (det sker bara en gång i månaden, första dagen på mensen) och kanske inte heller varje månad.
 
Detta är mitt liv, kom med kommentarer om ni vill, men det här är så jag valt att leva mitt liv. Och jag mår superbra på det!
 
Jag har kommit ner till 64kg nyligen, och det är en bra vikt i mina ögon för min kropp.
Vissa som når sin målvikt känner att de kan unna sig något lite gott, men som jag sagt tidigare det är ju attförstöra allt man byggt upp, man har lärtkroppen att använda fett som bränsle och omvandla fettet till glukos. Äter man då lite kaffebröd eller godis så nollställe rman ju kroppen igen, man mår dåligt och förstör hela systemet.
Man jobbar hårt för att lära om kroppen och så raserar man allt på någon sekund.
 
Vikten är inte allt, och jag kan inte äta allt utan att förändra min kroppssammansättning, mitt utseende. Jag vill inte vara pluffsig längre. Jag vill ha en stark fast kropp som jag är nöjd och glad över, som jag trivs i, att trivas i sig själv, med sig själv.
 
Det är mitt LCHF!!
Och jag ser det som en livsstil och en livslång kost
 
Inte en diet, i svensk bemärkelse.
Jag tar hellre den engelska betydelsen i så fall: (diet (eng) - betyder: föda, kosthållning) =P

Omcyklad och jämföra sig med andra...

Idag på morgonen, på min väg till jobbet, som jag cyklar som vanligt (var ju kanonväder idag - liksom igår, fast det var varmare igår =P) så blev jag omcyklad av tre cyklister, vroom vroom, zoom zoom....
 
Det känns ju inte kul att bli omcyklad i uppförsbacke eller längs med gamla E4:an, men det är ju inte mycket att göra då jag inte vet vilken träningsdos de ligger på och när de har racercyklar eller nyare cyklar än min (och det är många som har nyare cyklar än mig, min är ju min mors begagnade moutainbike, typ minst 15 år gammal)!
 
Och jag tränar väl mer och hårdare än dom, med andra sorters träning, strakare muskler, tar ut mina lårmuskler till bristningsgränsen, pinar lår och rumpa extremt, äter troligen mindre andel kolhydrater än dom, osv.
 
Jag vet sen GMU-tiden och sen tidigare att man inte kan jämföra sig med andra, och att det bara är sig själv man kan jämföra sig med. Att man intemår bra av att jämföra sin prestation med andra. Då jag gör på mitt sätt, tränar på mitt sätt, har mina egna mål och krav på mig själv.
 
Visst i tävlingar kan man jämföra sig med andra, men jag utför ju denna aktivitet utifrån mina förutsättningar och då andra har andra förutsättningar och upplägg så är det svårt att jämföra sig med det.
 
Jag har ju ingen aning heller hur långt de cyklat, var de startade ifrån osv.
 
Men det är jobbigt att bli omcyklad.
Så därför så brukar jag starta 5-7 minuter tidigare än jag gjorde idag (6:22), och jag var medveten om att jag troligen skulle bli omcyklad. Så för att slippa ha något sällskap därute på vägen så brukar jag starat 6:15.
 
Men ibland är man trött...

En vanlig dag i mitt liv!!

En vanlig vardag för mig ser ut som så; att jag först cyklar 1,5 mil till jobbet på mellan 35-40 minuter, och sedan cyklar jag hem 15,-2 mil, beroende på vilken väg jag väljer. På vägen till jobbet är det jag mot klockan, och jag har som mål att vara framme senast klockan 7, idag gick det inte, men det var främst för att benen var så tunga och jag var så trött.
 
Sedan på kvällen så tränar jag ett pass (eller två) på gymmet, då blir det något gruppträningspass. Igår blev det CXworx (LesMills super core pass =) ) följt av Func Gym Training, dvs träning med träningsband fästa i taket, sin egen vikt som motstånd och allehanda funktionella övningar =)
 
Sedan cykling till och från träningslokalen, som ligge ri centrum av Hudik, och jag bor då 10-15 minuter därifrån =P
Beroende på hur trött man är, och det är nerförsbacke dit, och uppför hem!
 
Ikväll ska jag köra BodyPump. Har lagt in lite styrka i min träning då jag först och främst under sommaren nästan bara kört konditionsträning. SÅ känner att jag behöver komma igen med styrkan och musklerna. SÅ kroppen orkar med i mitt tempo =)
 
Jag äter en gedigen frukost, oftast bestående av en kopp kaffe med kokosfett och smör, en tallrik fil eller yoghurt med blåbär och nötter (mandel, hasselnöt, valnöt), ett ägg och lite parmaskinka eller salami.
 
Till lunch äter jag kött eller fisk, någon god fet sås som bearnaise eller aioli, samt nu senast har detblivit mycket färsk bladspenat och tomater, samt vatten till.
 
PÅ kvällen efter träning dricker jag en dos EAA (10g pulver med smak av vattenmelon uppblandat i 300-400 ml vatten), keso blandat med kvarg och vaniljpulver, samt tillsatt innehållet från en kapsel magnesium och en kapsel krom, samt lite blåbär =) Till det så blir det några ostskivor (gréveost) med smör mellan.
 
Om jag tränar sent, så äter jag lite yoghurt och ost med smör/någon tårtbit skrattande kon/en babybel ost samt lite skinka eller salami, ev ett ägg minst 2 timmar innan träning. Och sedan någon återhämtning efter träningen.
 
Keso- och kvargblandningen är superb!!

Senaste nytt!

Då har helgen gått då, och mycket med den.
Mest träning och minst kolhydrater.
I lördags var jag på skjutbanan och övade skjutprov för skjutfärdighet med AK4:a inom hemvärnet. Fyra liggande serier på halvfigur på 100 m, en serie är 3 skott på 12 sekunder, spridning på mål max 15cm, utgående från stående position - ner till liggande. Sedan 4 serier knästående, 1 serie = 3 skott inom en tidsram på 15 sek, spridning på mål max 20 cm, från stående ner till knästående när tidtagningen startar. Och det finns gott om tid att få iväg dom, ändå stressar man väg varje skott =(
Sist men inte minst så var det stående skytte från 20m, Från bortvänd från mål ska man snurra runt, skjuta 2 jaktskott i varje helfigur (tre stycken, träff i helfigur räknas som godkänt) sedan byte av magasin och sedan göra om samma igen, dvs 2 jaktskott i trehelfigurer. Och detta ska göras inom tidsramen 18 sek.
Jag klarade detta sista moment på tredje försöket, med 2 sekunders marginal!! Så de kändes gött, då vet man iaf att man kan klara det, om allt stämmer, varje liten detalj =)
 
Resten av dagen vilade jag, handlade när det kom en regnskur, himlen öppnade sig typ. Var sugen på något sött, munkar speciellt, så köpte 3 minimunkar på ICA Maxi. Det var gott det. Ibland så får man, iaf när man är vid den tidpunkten i månaden ;)
 
Var ute en sväng i skogen med ena kissekatten, cirka 40 min.
 
Sedan bar det iväg till Hedebacken och backintervallerna för denna veckan. Det var en fin och varm augustikväll, solen sken och det var perfekt väder för att ta ut sig lite i slalombacken. Denna lördag körde jag tre omgångar, dvs springa en stolpe i liftspåret, vila 20-30 sek, springa upp till nästa, vila 20-30sek, osv. Blir totalt 4 sträckor på en omgång. Och jag gjorde som så att om det tog 30s att springa en sträcka - så vilade jag 20s, det vill säga jag vilade mellan varje sträcka 10s mindre än vad det tagit att springa. På så sätt så blir det ganska tajt emellan och bra konidtionsträning.
Det tar ju som fan, men det är ju så skönt när man är klar.
 
Igår, söndag, så var jag ute med andra katten en sväng, typ 1 timme, plockade blåbär under tiden. Innan dess så hade jag varit ute och plockat typ 0,5 liter blåbär på ingen stund alls. I skogen närmast där jag bor finns det så mycket blåbär så det räcker o blir över, man går ut cirka 3 meter i skogen till stigen, så finns de överallt. Och stora är det också, så man kan vara selektiv när man plockar. Det är lyx!! Fick ihop 750 ml blåbär igår =) mumsfilibabba...
 
Sen så var jag iväg och körde ett pass BodyPump, det var länge sedan sist, och välbehövligt. Lassade på¨vikter i allt utom ben och utfall, och det var kämpigt men roligt att få använda musklerna lite för en gångs skull =)
Vid utfallslåten så var det mycket mjölksyra imusklerna, och det gjorde skitont, var pissjobbigt!! Men det var det värt. Det ska ju kännas lite också =P
 
Nu förtiden har jag gått ner till att bara äta kolhydrater från sallad, tomater, paprika, blomkål, broccoli, lök, äpplen (för tillfället), avokado och mjölkprodukter, samt blåbär så klart =D
Sedan satsar jag på att ätra, och klarar av att få i mig 2g protein/ kg kroppsvikt/ dag, det blir i genomsnitt 130g protein per dag. Med hjälp av min dos EAA (10g ger 20g protein) som återhämtning så klarar jag det galant.
 
Hade en idé om att köra en kostvariant som jag kallar den: "Ko-kost", dvs bara äta mat som kommer från kossan - mjölk, fil, yoghurt, nötkött, ost, smör, grädde.
 
Men sen så kom det till blåbär, ägg och bacon. Men det var en fin idé =)
 
Idag känns det i kroppen att man äter så pass lite kolhydrater, och att den mesta energin kommer från protein och fett. Kroppen känns mör och mjölksyran kommer ju snabbt, speciellt imorse när jag cyklade mina 1,5 mil till jobbet. dEt var trögt....
Men det är bara att kämpa. Det ger ju resultat, det är skönt, det syns verkligen att kroppen omformas och blir smalare och mer definierad!!! Nackdelen är väl att man snart komme rlukta lite illa =/
'
Men, jag ä glad, jag mår bra och livet fungerar!!
 

Semester - jobb tider - träning - kost

Mycket händer i kroppen och med kroppen när man kommer tillbaka till jobbet efter semestern.
 
Jag märkte ju att under mina tre semesterveckor så hade jag gått ner 2 kg. Och det tror jag berodde mycket på att jag mådde bra, tog dagen som den kom, gjorde saker som jag trivdes med och tyckte var roliga. Umgicks med släkt och vänner och njöt av sol och mat. Visst så genomförde jag O-ringen en vecka, men sista veckan tog jag det bara lugnt, solade och badade och var ute och promenerade några timmar per dag. Ingen stress, inga måsten, bara lugn och ro.
 
Sedan kommer man tillbaka till jobbet, tidiga morgnar, stressfaktorer, måste planera. Inte kunna ta dagen somd en kommer och göra saker man tycker är roliga och trivs med.
 
Försöka komma in i rutiner igen. Äter för mycket mat i förhållande till hur mycket man rör på sig.
 
När jag var ledig åt jag frukost lunch och middag, men kanske inte så mycket varje gång, och hade mer koll på maten då än jag har nu. Lagad mat till varje måltid. Nu är det mikromat, visst har jag lagat den själv, men det blir inte samma sak.
 
Att ta det lugnt och skönt och vara avslappnad och göra det man trivs med gör under för kroppen.
 
Denna senaste veckan har jag börjat med lite dåliga vanor, dricker alldeles för mycket kaffe, börjat äta för mycket frukt, och för hög andel kolisar helt enkelt.
 
Så hädanefter så måste jag gå tillbaka till mina semestermatvanor, dvs skära ner på kolisarna, skippa frukten, bara äta bär (blåbär, svartvinbär) och grönsaker, dricka mer vatten, minska lite på mjölksockret.
 
Och börja träna mer styrka, inte bara kondition som det blivit på senaste tiden.
 
Jag fokuserar mycket på varierad träning, och nu måste jag få in lite Pump-pass, GRIT strength och kettlebells/training.
 
Cyklar ju fortfarande till och från jobbet, i stort sett varje dag, kör GRIT cardio och backintervaller.
 
Det är detta jag menar med en stressfaktor, vad och hur ska man träna....
 
Känns som jag minskat min muskelmassa...
 
Måste nog öka mitt fettintag, har ett bra proteinintag, och skära ner på mjöl- och fruktsocker.
 
Sen så ska vi se vart det slutar... =)
 
Skulle vara kul att få testa min kondition och se hur bra den är, skulle faktiskt vara intressant att göra ett Beep-test nu =P, fast det blir väl en test nästa helg med Duathlon med start och mål i Iggesund, dvs en triathlon utan simning=en duathlon (cykel 25km + löpning 5km) Ujujuj, fast de går nog bra de =)

Backintervaller

Denna lördag började jag med en lång sovmorgon med kattgos. Det är svårt att stiga upp när man har två gosiga katter som vill vara med i sängen på morgonen.
 
därefter blev det uppgång och frukost vid tio-tiden. Idag bölev det en kopp kaffe med två teskedar kokosfett, en tallrik med "egengjord" fruktyoghurt, dvs turkisk yoghurt (norrmejeriers) blandat med lite kvarg och grädde (40%) samt frysta hallon och havtorn. Allt ihopmixat och färdigt ner i skålen att äta, toppade med hasselnötter och mandlar.
 
Vid halv tolv tiden bar det iväg till ortens slalombacke, dvs Hedebacken, för att köra lite intervallträning i backen, uppför. Även kallat backintervaller.
 
Cyklade dit, och eftersom backen ligger i andra änden av stan mot där jag bor så bvar det först en 8km cykeltur dit. Gick även genom skogen de sista 400metrarna med cykeln på en smal stig, uppför. Gick rakt genom blåbärsskogen. Så fick mig en rejäl uuppvärmning och var genomsvettig när jag kom fram, om än lite avsvalkad av de blöta träden i skogen.
 
När jag kom fram så gick jag upp till toppen av backen och tittade ut, insåg att det bästa stället att springa på var i liftspåret. Där det var bäst mark.
 
Bestämde mig för att först springa två stolpar - gå tillbaka en, för att sedan springa två storlpar igen . gå tillbaka en, osv. Totalt skulle det då bli tre långa löpningar. Satte igång tidtagningen när jag började. första två stolparna tog 1min drygt, gick tillbaka till stolpen närmast bakom och vilade (totalt 1,5min), sedan två stolpar igen (~1min) vila och gå tillbaka (1,5min) och sista två stoplarna (1 min). Totalt tog denna första runda mig 6 minuter att genomföra. Och det var tungt.
Sedan gick jag hela vägen ner för backen för att köra lite annorlunda nästa omgång.
Denna omgång sprang jag bara mellan två stolpar, från en till en annan. Då det var fyra stolpar upp så blev det fyra intervaller. Från botten till första stolpen tog det 45 sek, sedan vila i 30sek, sedan till nästa (30sek), vila 25-30 sek, osv. totalt tog detta 4 minuter.
Därefter så hämtade jag cykeln, drog upp den till toppen av backen och drack vatten och vilade i 15 minuter inför min sista omgång, som skulle bli lika som den jag körde senast.
Gick nerför backen när vilotiden börjadelida mot sitt slut, kände redan då att benen var tunga och att det varit jobbigt.
Genomförde en sista omgpng som tog dryga 4 minuter, springa 30-40sek, vila i 25-30 sek. Tog lite kortare vila för att inte hinna återhämta mig så mycket.
 
Det var ett väl utfört pass av backintervaller, som gjorde bra nytta.
Kommer att köra lika uppläggning minst en gång varje vecka så länge vädret tillåter. Det var jobbigt men jag insåg att det är välbehövligt, och riktigt roligt att ta ut sig helt genom att springa uppför.
 
Har varit totalt slut hela dagen sedan dess, klarade av att cykla hem också, men fick sticka in på ICa och köpa en Red bull, sockerfri, på vägen för att inte kollapsa. Och jag ahr hinkat i mig vatten.
 
Det var också perfekt väder för denna sorts aktivitet idag, mulet och växlande molnighet, men inte så varmt eller gassande sol. Bara lite fuktigt.
 
Åt mat och duschade när jag kom hem. Men har varit riktigt eg, trött och slutkörd resterande tid av dagen. Jag körde slut på mig, och backträningen tog musten ur mig. Benen är helt slut. Hela jag är helt slut. Då förstår man att det ger resultat när man är såslutkörd, att det känns hela dagen.
 
Kul!!
RSS 2.0