En dag i Järvsöbacken

Idag så åkte jag till Järvsö, bara en timme och en kvart bort med bil.
Har inte åkt skidor sedan 2009, och visste inte vad jag hade för förväntningar, men det gick bättre än förväntat.

Köpte nya pjäxor, mina första alldeles egna pjäxor, förra månaden, och denna dag var premiäråket.

spenderade hela dagen i Järvsöbacken och började med blåa backar, väldigt många åk för att få in tekniken och känna att jag hade grepp om saker och ting, och åkte mest för att det var kul. sedan gav jag mig in i en röd backe och det gick ju superbra det med. Åkte där några gånger, och sedan så tappade jag fokus och ena skidan flög av, stoppade knäet i backen och det gjorde ont som satan. Ramlade omkull och tog mig sedan upp igen, och gick uppåt i backen för att hämta min skida.

Efter det så åkte jag kanske 4-5 gånger till innan det fick vara. Åkte två gånger i en röd backe nära parkeringen mm, och den var brantare än den jag åkt i tidigare men det gick hyfsat bra ändå, bättre än hyfsat.

Tror det gick bättre att åka nu än senast, för att jag vågar mer, jag tänkte på hur jag åkte, fokuserade och tänkte på var jag hade vikten. Samt att jag vågade mer. Jag är ju inte samma person längre. Och jag vågar göra mer och vågar åka på ett annat sätt. Och det gav ju resultat.

Tyckte det gick väldigt bra att åka och när man var där uppe i backen med det fantastiska vädret, så kändes det som om man var på skidsemester. allt stämde ju, det var fint väder, mycket folk och när man tog bilen hem och åkte förbi maxi, med solen lågt stående och med varmt ljus så kändes det som när man var borta o åkte skidor senast.

Så det kommer nog bli en återkommande grej, de kommande veckorna, att åka till Järvsö eller Hassela och åka skidor. För fanimej vad kul det var =) Även om man är lagom mör i kroppen efter all skidåkning och att ha varit utomhus hela dagen i sol och blåst, men ändå blå himmel, mellan -6 grader och +2 grader. Och en fantastisk dag i backen.

Jag e glad att jag bor här, för det har gett mig denna möjlighet. att kunna åka till en backe o bara köra vilken helg som helst =)

Staden vid havet

Ha, det låter ju nästan som titeln på en bok :)
Men det är ju där jag bor nu, mitt hem!!!!

Var ute och gick nu på kvällen, bland husen som ligger vid vattnet och det påminner mig mycket om Simpnäs, när man går längs Vikavägen ända tills den tar slut, speciellt nu när det är vinter så påminner det mig om de gånger man gått längs den vägen ut till havet (samma hav fast längre söderut) när det varit vinter och snöigt.
Ställena liknar varandra inte bara på hur husen ligger o hur de ser ut utan också av den anledningen att det inte finns några gatlysen på något av ställena. när man har gått där har det bara varit snön och himlen som lyst upp.

Och havet är alltid lika underbart att vara vid och bo vid.

Tror jag kommer spendera mycket tid vid havet i sommar, antingen här eller i Simpnäs.

Havet lockar.....

Februariförkylning :(

Japp, nu har man råkat på en förkylning igen... alltid lika kul att ha ont i halsen och hosta :/

Får väl skylla  mig själv lite denna gång, suck....

Kände mig frisk och kry i söndags och i början av veckan, så jag tänkte jag sätter igång med träningen igen. Så i måndags bar det av till Hudiksvalls gym och fitnesscenter för ett pass Func Gym training (träningsband som hänger från taket, träning med egan kroppsvikten, riktigt effektiv, jobbig och rolig träning).

I tisdags tog jag en annan väg hem, för att få vara ute och promenera lite längre och få hjärtat att arbeta. Håller på att läsa boken "Jag vill bara se snygg ut naken" av Jonas Colting och han pratar om att man ska vara ute och löpträna, det vill säga allt från promenader till löpning, för att få hjärtat att arbeta.

Så jag gick runt Lillfjärden och upp en stig i skogen strax efter järnvägsbron, en stig var upptrampad i snön, och folk hade gått där tidigare, det enda som var annorlunda var att alla andra fotspår gick nedåt medan jag gick uppför backen. Det var tufft tungt och jobbigt, var glad när jag kom upp till Höglidenkyrkan. Gick i bra fart ner längs vägen, och gick en sväng på Öster o sen in på Ica och handlade en sväng.

På onsdagen kändes det lite skumt i kroppen men jag bestämde mig för att köra träningen på kvällen ändå, samma som i måndags. Och det kändes riktigt bra under passet, det var riktigt tufft. Men hoppade CXworx som jag bokat in mig på efteråt, för magen var helt död :P

Gick hem i kylan och såg fantastiska istappar och andra coola mönster i snön, synd att jag inte hade med mig min kamera :(

Kändes under promenaden hem att magen fått arbeta och blivit tränad, och det kändes helt ok i kroppen.

På torsdagen vaknade jag då och hade ont i halsen och var allmänt låg, orkade knappt gå ner till stationen. Tungt...
Letade efter halstabletter på kvällen för det gjorde så förbaskat ont, visste att jag hade Bafucin nånstans, men hittade det inte förrän jag kollade på det sista stället som vanligt: i nattuksbordslådan, och där låg den och massa andra bra saker. Det man letar efter ligger alltid där, men det är ändå det ställe jag letar efter sakerna allra sist :P

Idag så var det ännu jobbigare, på vägen hem så var det väldigt jobbigt och jag har inte varit på topp idag. Orkar knappt något. Ont i halsen, rethosta, helt trött och slö och vill bara sitta under filten o göra ingenting. Käkar smärtstillande, hostmedicin och bafucin.... Kul liv?!?!

Skönt att det är helg, så man får vila upp sig :P Sova, vila och vara sängliggande

blir ingen BodyVive imorrn :( och troligen ingen slalomåkning i helgen, får vänta en vecka till på att inviga mina nyköpta pjäxor :) men snön ska väl finnas kvar då med....

Det var min vecka det
Godnatt

Tillbakablick och vinter

För 2 år sedan bodde jag i Finspång, och visst är det en fin ort och jag trivdes där, kanske pga omständigheterna.
Men jag tror man kan trivas var som helst beroende på vilka man träffar och lär känna, det är bara en själv som sätter gränserna för att trivas på ett ställe, handlar om inställning :)

Finspång har haft sin tid i mitt liv och det är ett avslutat kapitel, för mycket minnen, och nu bor jag i en annan mindre stad där jag trivs och mår bra och som är übermysig. Har lärt känna lite folk och tycker människorna här är trevliga. Jag mår bra och Hudik är bara ett så bra ställe att bo på.

Nu är det dags för mitt liv i Hudiksvall, tror och hoppas att jag kommer stanna här, må bra och få ett bra liv här uppe :)

För 1 år sedan så var jag denna helg upp till Gävle för att gå på info-mötet inför GMU:n, och då bodde jag i Linköping, och var spänd inför det som komma skulle men också förväntansfull. Aldrig hade jag väl kunnat tro att det skulle bli så bra och så roligt som det blev :)

Denna vecka har jag upplevt fenomenet snörök från mötande lastbilar och att ligga efter lastbilar på vägen. Kan ju sammanfatta det med att det inte är så roligt att köra bil när man inte ser något, noll sikt när man kör in i ett snöröksmoln, och bara hoppas på att man håller sig på vägen :P

Sedan så är jag överraskad över hur folk kör, de tänker inte på att det är skitdålig sikt utan de kör på och fokuserar på att hålla hastighetsbegränsningarna. Och kör om där man knappt kan se framför sig, att de vågar köra om är ju ofattbart. Kan ju säga att jag inte är överraskad över alla trafikolyckor som skett idag när jag ser och upplever hur människor kör. Det där med att anpassa hastigheten och körsättet utifrån väderlek, sikt och väglag - det är bara bullshit!!! Folk kör ju på som om det vore fri sikt och sommarväglag - såklart folk krockar då, framförhållning och att tänka på att titta framåt och vara uppmärksam, nej det finns ju inte i folks medveteande när man har bråttom någonstans :P

Att alla dessa har körkor tär ju otroligt, kanske ska ta och köra på halkbana igen, så de lär sig attha respekt för väglaget!!!! Det är bara nyttigt :P

Har även fått uppleva norrlandskyla och riktig midvinter :) På 2 dygn har det snöat drygt 1,5 dm och vi har nu kanske runt 5 dm snötäcke. Snön som fallit de senaste dagarna har varit så här extremt lätt (kall) snö som man liksom bara kan blåsa bort från bilen, lätt att borsta rent bilen från snö vill säga :)


RSS 2.0