4 veckor på iggesund

Har nu jobbat 4 veckor på "bruket", 4 veckor som inte varit den andra lik och fyra veckor som känts som mycket längre tid, för att så mycket har hänt och man har sett och träffat så mycket folk.

Två-tre dagar har känts som en vecka, har inte haft någon koll på vad som hänt...

Det har känt som om mycket mer tid än en vecka har förflutit under dessa veckor som passerat :)

Svårt att beskriva om man inte själv upplevt det. Men det man gjorde i måndags känns på onsdagen som om det var en vecka sedan.... typ

Har varit på tjänsteresa över dagen till Kista i onsdags, för att besöka Lorentzen & Wettre och kolla på deras Autoline - automatisk kartongprovning. En trevlig dag men lång - åkte från Hudik kl 7, kom hem 19:30 :P


Nästa vecka så ska jag jobba förmiddagsskift måndag, onsdag och fredag för att lära känna skiftlagen och vara med när de jobbar, se hur kartongprovningen går till här, och kanske hjälpa till.

Så det blir tidiga morgnar dessa dagar, börjar 5:30 på morgonen, så upp 04:30 :P

Kan väl i och med det säga att ingen vecka är den andra lik :) Och det är ju lite kul ju :)


Vädret här är konstigt, frost en dag och kallt som sjutton, sedan regn och 10 grader varmt dagen efter....


Imorgon ska jag ut och kriga i skogen, lära mig skjuta AK4, i 5 timmar, härligt, underbart :)

Vi ses
Ha det fint

Torsdag, 20 oktober, 3 veckor i hudik/iggesund

Torsdag, snart helg igen, rätt så skönt ska det bli, få sova lite längre, inte gå upp klockan halv 7, inte köra bil tio över 7 till iggesund. behöver lite vila och ladda batterierna inför nästa vecka.

Idag så var jag runt på rullbehandlingen, där rullarna från kartongmaskinerna får sina taggar och transporteras till rätt ställe, helt automatiskt alltihopa och skitintressant.
Vissa rullar åkte för att träffa Sune (en orange ABB robot :) ) och packerteras i blå plast och sedan ut till terminaeln, vissa rullar åkte till arksalen för att arkas, vissa rullar skulle in i höglagret för att lagras till senare.
Full rulle :) så att säga :) haha

Åkte upp till robotarna i höglagret, de som flyttar runt rullar och tar in rullar utifrån och lyfter ut rullar. Det var avancerade maskiner, med vakuumsug för att lyfta rullarna, känna av hur stor radie rullarna hade, och "veta" var rullarna skulle lagras, i vilken hög/stapel, i vilken del av rummet, uppbyggt på ett koordinatsystem i lokalen, och allt det gjorde roboten helt själv, helt automatiskt, for fram och tillbaka i höglagret och plockade rullar. Visste var de skulle lämnas och hämtas bara genom att läsa av etiketten. Supercoolt. Och de var två stycken, enorma maskiner, som hade varsin del av rummet/lokalen och de kände av varandra :)

Höglagret är en gigantsik lagerlokal med höga staplar av kartongrullar, utformat i ett koordinatsystem där kvaliteter och ordrar ligger samlade, lika så utskotten.

Var runt och kollade på arksalen och arkmaskinerna efter lunch, men det var knappt några igång så det var inte lika roligt. Fick lära mig vad rispack är :) Kartongark som går till grossister som säljer kartongartk i mindre mängd till bokhandlare osv som sedan säljer enstaka ark :)

Igår tränade jag CXworx igen, och nu vet jag att jag ska träna det fler gånger i veckan, för det kändes, det var roligt och det kändes så bra efteråt :) Roligt att träna :)

Har möblerat om lite i lägenheten, fått hem min nya soffa och flyttat runt soffor i hela lägenheten, samt min fåtölj. Så nu är mitt sovrum möblerat med mer än min säng :)

Är trött, men glad

godnatt!!


en helg i oktober

Hej alla!!!

Har inte skrivit på ett tag, har varit sjukt trött och helt slut...
De senaste två veckorna har jag mest ränt runt på jobbet, träffat folk och blivit introducerad. Har lärt mig hitta bättre iaf :)

Har hamnat på en fantastisk plats, alla är så trevliga och känner mig verkligen välkommen.
Denna känsla förminskas ju inte direkt av att alla säger: du är efterlängtad, vi har stora förväntningar på dig, du kommer få mycket att göra :)

I fredags var jag och tog en öl på Sportsbaren Mani's med en kompis, drack iofs läsk, men det var trevligt och mycket roligare än att bara vara hemma :)

I lördags så åkte jag och två kompisar, jag träffat på jobbet, som också är nyinflyttade, ut till en tjej som en av dem känner. Vi åkte ut i skogen och gick runt bland fäbodar, Sjuvallsleden en bit. Fikade och så ute vid en fäbodvall. Tog fel väg en gång, sedan genade vi och hamnade mitt ute i skogen....
Hittade rätt till slut, skulle "bara" korsa mellan två vägar, men hamnade på fel ställe, var lite oroliga att vi skulle bli kvar i skogen när det blev mörkt.

Hon som bodde ute i Näsviken jobbade i skogen och hon hade en riktig GPS, och med hjälp av en iPhone (glad över iPhone 4) kompass och hennes GPS så hittade vi ut till vägen innan mörkret la sig. Hon älgade dock på så att vi andra knappt hängde med....

nerför ett stenparti där det var halt pga våt mossa på stenarna så tog hon den passagen riktigt fort, och vi fastnade, ropade åt de två första att vänta (för risken var att hade de försvunnit ur mitt synfält så hade vi varit uppdelade, och vi som varit ute i skogen i en liten grupp vet hur osmart det är att hamna isolerade ute i skogen medan mörkret lägger sig) Och det hade tagit ännu längre tid, om vi kommit ifrån varandra, det hade blivit mörkt, och de två första som var snabbast hade fått gå tillbaka och leta efter oss två andra.

Men nu var jag ju så smart och tänkte så långt, att jag bad dem vänta. Så vi kom ut på stigen i samlad tropp!!!

Åkte tillbaka hem till hon som bodde där ute i skogen, med sin hund :) en blyg men riktigt trevlig och underbar hund, fågelhund :)

Åt riktigt god mat och drack riktigt gott vin... Tjälknöl gjord på älghjärta , mumsfilibabba :D

Satt och spelade kort, drack vin, pratade. Tog bussen hem vid halv ett-tiden. gick hem från stationen, i kylan i Hudik :)

På söndagen flyttade jag helt och fullt in i min lägenhet på björkberg.... Badrummet blev klart i fredags, packade upp alal kläder och in i garderoben, alala ytterkläder in i olika garderober och klänningar mm in i en annan.

Mycket fixande på söndagen, och sov för första gången sedan jag flyttat upp hit i min säng igen, i min lägenhet.

Gosigt, mysigt, härligt!!!!

Världen är underbar
Livet i Hälsingland når nya höjder
Och jag trivs som fisken i vattnet

Sov gott!!!

Mina kvällar denna första vecka i Hudiksvall

Ja, det har inte bara varit jobb denna vecka... men kanske inte så mycket mer ändå, för att vara ärlig :)

Har varit sjukt trött på kvällarna, så jag har varit smart nog att åka och träna direkt efter jobbet, annars hade jag nog inte kommit iväg.

I tisdags tränade jag BodyPump följt av CXworx på Hudiksvalls Gym & Fitnesscenter, bra ledare och bra lokal. Och en månadskostnad på cirka 300 kr, vid autogiro - helår!!

I onsdags testade jag BodyPump på Puls & Träning (P&T), på Skvallertorget. Det var ett nybyggt gym och träningslokal, med högt i tak och ljusa lokaler, och även där bra instruktör och superb lokal, men nackdelen där var en initial medlemsavgift/administrativ avgift på 400 kr och sedan en högre månadskostnad än på det andra stället. Så jag tror inte det blir där jag kommer att träna. Men fint var det!!!

Jag har inte behovet av att kunna gå och träna på gym när som helst, som P&T hade som sitt säljknep, jag har tillgång till gymmet som ligger i anslutning till bruket när som helst, och gratis entré till badhusen i Iggesund och Hudiksvall genom jobbet. Och det jag vill träna är ändå samma på de ställen jag testat än så länge, dvs gruppträning.

I torsdags blev det vila, för kroppen behövde det, så jag stannade lite längre på jobbet, hade en kurs på eftermiddagen.

På torsdagen var det också några reparatörer på jobbet från YIT, en av dem var en snygg kille som jag blev attraherad av, satt i fika rummet efter ett morgonmöte, han kom in och satte sig. Kollade på varandra, kollade in honom, han tog av sig sina glasögon, men han var snygg med dem på också. Var väldigt medveten om varandra, och han kollade in mig också. Satt på varsin sida av rummet typ... Och jag kunde inte släppa hans kropp, hans ansikte, hans armar och händer med blicken...
Tycker det är roligt när sådant händer, att det kom en attraktiv kille in i fikarummet, som jag blev attraherad av. han var lång och mörkhårig, hade keps och fint ansikte. Och han var bara snygg.

Ömsesidigt intresse, för jag såg och märkte att han kollade in mig. Och grämer mig att jag inte snackade med honom, hörde mig för om han ville ses.

När jag var på väg till kursen så passerade jag i gången utanför där han och hans kollega stod och fixade med en provningsmaskin, när jag passerade så kollade han upp och våra blickar möttes för en kort sekund, innan jag drog vidare...

Vet inte vad han heter, vet inte var han bor (troligen Söderhamn, eller i närheten), det enda jag vet är att vi fick kontakt, båda var intresserade, han var speciell och jag tyckte han var snygg... och var han jobbar :)
Inte mycket att gå på alltså... bara hoppas jag får träffa honom igen, och då ska jag ta chansen...

Kan inte glömma honom... och vill träffa honom igen :)

Idag så har jag tränat BodyPump på Hudiksvalls Gym...

Det blir nog bra att bo här och killar korsar ens väg när man minst anar det, och det finns en hel del här i krokarna =)

kommer nog bli kär här också :)
Hoppet lever

Och jag trivs med mitt liv här, och med omgivningarna och med staden och allt.

Mitt badrum är snart klart, golv och väggar är klara nu.... Blir nog klart nästa vecka

Ska prova soffor i helgen och bestämma mig för en som jag ska köpa, en riktig soffa =)

1:a veckan på Iggesunds Bruk

Ja, nu har alltså en vecka gått på nya jobbet....
Känns som det är mycket längre tid, det har varit väldigt intensivt, och man kan väl säga att den enda parallell jag kan dra till ett annat tillfälle som varit likadant är den första eller de två första veckorna på GMU:n i mars. Då dagarna flöt samman för att man gjorde så mycket och till slut inte visste vilken dag man hade gjort en viss sak. Så har det varit den första halvan av denna vecka.

Första dagen kändes bara som man var överallt, träffade mycket människor, allt var nytt, man gick tusentals olika vägar till samma ställe, och i slutet av dagen så var mitt största problem att hitta ut.... :) Min nya chef fick följa mig ut, och memorerade vägen.

På tisdagen så var första prövningen att hitta tillbaka till "Fyiskalisk Analys" och Kartong-lab, som är placerat mellan KM1 och KM2 (för er som inte vet det så är det två kartongmaskiner). Och det gick bra.

Kan som sagt inte riktigt säga vad jag gjorde de olika dagarna, men kan säga som så att jag träffat mycket folk, fått gå runt i många olika byggnader, och suttit på möten och sett en hel del.

I slutet av veckan har jag hittat vägar till olika delar där jag kommer vistas mycket, enkla vägar - förbi KM2, bakom den och in till Utvecklingsavdelningens byggnader, från driftlabbet. Genom efterbehandlingen med stora kartongrullar och arkningssalen.

Var och åt lunch med några tjejer som går traineeprogrammet, och som också är nyinflyttade till Hudik. Två av dem är på samma avdelning som jag, så vi kommer ses en del. Pratade med en av dem i torsdags på förmiddagsfikat för första gången.

Idag var jag runt på rundvandring och fick besöka vedhanteringen och Cellulosafabriken: kokeri, blekning och återvinning av kemikalier.

Det är som flera stora fabriker i en fabrik. Och det har varit jätteintressant att få se andra delar av bruket än bara Kartongmaskinerna. Från ved - via flis - till pappersmassa - via blekt kemisk massa - till färdig produkt, dvs tre-lagers blekt kartong. Invercote.

Trivs med de människor jag jobbar med, ett härligt gäng och jag känne rmig som hemma redan. Kan prata öppet och ha kul, är med i diskussioner och samtalsämnen.

De är öppna och lätta att prata med, vill att man ska känna sig som hemma :)

Fått vänja mig vid nya fika-tider också, kl 9 och kl 14:30 (varav den senare är samma som förut) samt samma lunchtid som innan (11:30) men längre dagar... Då de har 1h lunch, börja kl 8 och slutar kl 17 :P Kanske därför det varit jobbigt också, med längre dagar :)

1-2 oktober 2011

Min första helg i Hudik =)

Lördagen var helt underbar med soligt och varmt väder. Ryckte upp mig och gav mig ut på stan, åkte till en lågpris butik, köpte en matta och lite annat smått och gott.

Åkte in till stan, gick runt på gatorna och lärde känna min nya hemstad.
Hittade ett bra kafé: Kaffebaren, med Rättvisemärkt kaffe, gott kaffe och god äpplepaj, ska nog testa deras ahllonpaj nästa vecka =) Komme rnog bli en regelbunden kund hos dem, bra utsikt över torget/parkeringsplatsen med mkt folk som gick förbi, och ett trevligt ställe med trevlig personal.

Min första kontakt med Hudik kunde inte blivit bättre.

Letade runt efter gym, hittade ettsom har öppet hus på onsdagar så ska gå dit då och testa, det andra hittade jag när jag var på väg till bilen, visste att det fannas men hittade det inte förräns då. Gick in och köpte ett klippkort på 11 gånger, så får testa träna där också. Se vilket som känns bäst.

Åkte sedan till Ica Maxi och köpte dammsugare, soptunna, verktygslåda till min lgh samt mat. Åkte och lämnade maten i gästlghn och åkte sedan till min lgh och lastade av allt annat jag köpt.

Fortsatte packa upp, denna dag så fixade jag skrivbordet, skruvade fast skivan i bokhyllan och snurrade det runt så bokhyllan kunde användas från två håll och blev en avdelare så att säga. Tyckte jag var fiffigt av mig,.

Ställde in alla böcker och tidskriftssamlare och de fick plats allihopa i bokhyllan nu, Glad =)

Kvällen avslutades med bio, "De Tre Musketörerna i 3D" Den var bra, spännande och bra gjord i 3D. En av de bättre spelfilmer jag sett i 3D =)

Såg Thor på min DVD-laptop hemma efteråt, så blev en sen lördag kväll, och den filmen var bra den också :)

På söndagen gjorde jag mest ingenting.... Fixade i min lgh bara, fixade upp gardiner i kök och vardagsrum, la ut mattor och kopplade ihop TV och stereo och HTPC :)

Det var min helg det

Ha det gött,
imorgon skriver jag nog lite om mina två första dagar på Iggesunds Bruk =)

Första dagen i Hudik

Gick upp tidigt imorse, sådär kl 5, tog bilen som snart blir MIN 1:a egna bil (har haft delad vårdnad om en SAAB 9-3:a tidigare :P ) och började den långa körningen upp till Iggesund.

Det var segt på vägarna, mest pga att man inte var så pigg, för bilar var det väldigt lite... Åkte för tidigt för morgontrafik mellan Arlanda-Uppsala-Gävle. Tog kisspaus, kaffepaus (blev en välbehövd cappuccino) och fylla på soppa paus 7:15 vid Gävle Bro. Det var jag, två lastbilschaffisar och två äldre par som satt där, de andra åt frukost, jag drack kaffe. Men trevligt var det, träffa lite människor och vila lite, vakna till lite.

Känns dumt o köra när man är så trött och veta riskerna med det, inte för intet man jobbat på VTI så att säga :P har lärt mig mycket om trafiksäkerhet och om hur man åker säkrast i en buss lr bil :)

Men vid Söderhamn ungefär så blev jag pigg, då hade koffeinet börjar verka, en stark cappuccino var vad jag behövde helt enkelt :)

Gjorde en paus vid Långsjöns rastplats. E4:an var omledd via mindre vägar för att de håller på att färdigställa den nya byggnationen av E4:an. I somras när jag åkte där så såg det ut att vara mycket kvar, men nu så syntes den nya vägen och man såg hur fin och svart den var, att det inte var långt kvar innan den är helt klar. Åkte på strax söder om Njutånger, en vägsnutt som fanns i somras och som jag då undrade var den skulle leda, nu fick jag svaret.

Gjorde hälsoundersökning i Iggesund, drogtest, blodtryck, blodvärde, syn- och hörseltest. Det gick bra. Pratade om levnadsvanor osv... Trevligt, fick veta lite mer om min nya arbetsplats,.

Körde sedan till Hudiksvall, hittade en parkeringsplats, hittade till hyresvärdens kontor. Hämtade nycklar både til min lgh och till den gästlgh som jag ska bo i medan de gör klart badrummet. Fixade parkeringsplats för bilen också, med motorvärmare :)

Kollade båda lägenheterna, och gästlghn var faktiskt finare och fräschare än den "riktiga" mitt nya hem :) Kul att jag får bo där den första tiden, och slipper bo i kartongerna. får packa upp ordentligt innan jag flyttar in.

Käkade lunch nere vid stationen. Välbehövligt och gott :) 70 kr för lunchbuffé och kaffe :)

Körde sedan upp till området, Öster. Kollade lägenheterna och inväntade flyttlasset.

fick in mina möbler, de ställde kartonger och möbler där jag ville ha dem, fixade iordning lite. De hjälpte mig med att lyfta fram TV:n ur kartongen, och hjälpte till att skjuta in en garderob i det lilla sovrummet, mitt "förråd" :P

Sedan åkte de, fick öppna och stänga bommen.

Har packat upp hela köket idag, känns bra.

Har handlat på ICA, känns också bra.

Nu sova, och sen en ny dag imorgon

Här hemma, kändes som hemma bara jag kom upp tillbergen, skogarna, sjöarna och havet :)
Närheten till naturen, kommer nog trivas helt ok här :)

Godnatt


RSS 2.0