Min plan gick i stöpet

Hade ju som sagt planerat att "nolla"  kolhydrater denna vecka, men det gick inget vidare med det.
En liten sak kom i vägen, det vill säga att min mens kom i tisdags, och det var jag inte beredd på...
Man kan ju tro att jag vet precis när den kommer, men sen jag slutade äta p-piller så vet jag bara på ett ungefär när den bör komma, och inte alls när den verkligen inträffar.
 
Så jag bestämde mig för att göra en variant och dra ner på något iaf, och det blev som så att jag har dragit ner (slutat med) på mjölksocker och fruktsocker, och äter då mindre kolhydrater men äter fortfarande grönsaker.
 
Har idag och i måndags varit på genrep inför sommarens stora händelse, dvs femdagars orientering, med ett annat ord O-ringen. Det största och roligaste som händer varje sommar!!
Två år sen sist jag var på detta evanemang, och nu bär det av till boden på lördag.
Katterna ska få bo på pensionat lördag-lördag!!
 
Orienteringen på 3-kvällars Glada Hudik i Forsa OK:s regi, där jag var med på etapperna i Lintjärn gick idag bättre än i måndags, då ösregnet kom medan jag irrade runt på myren.
 
Idag var det bara varmt, fuktigt, svettigt och massa bromsar och mygg, och en och annan myr =P
 
Så snart bär det alltså av norrut!!!
Ska bli spännande!!

Att cykla 15 km

Idag blev det rekordfart och rekordtid till jobbet, avklarade mina 15 km på 38 min blankt!!
Det tack vare bra väder: blå himmel och sol, och lite lätt vind. Samt att jag igår pumpade däcken på cykeln, så när jag imorse satte mig upp och började trampa så kändes det som en helt ny cykel. Det leder till att det krävs mindre tramptag för att rulla samma sträcka =) Men mina lår var som cement, och mjölksyran satte in ganska fort. 
 
Sov riktigt bra inatt och vaknade innan klockan ringde, blev så där skönt trött igår som man blir efter att ha tränat. Körde ett pass GRIT® Strength igår som sagt, och det är lika skönt varje gång att inte riktigt orka, pressa soig själv till att orka. När musklerna skriker och underarmarna och händerna kämpar för att hålla kvar stången, när hela kroppen är helt jävla slut. Så cyklar man hem och myse rmed katterna och duschar och käkar mat.
 
Sen så sover man gött på det =)
 
Så vi får se vad cykelhastigheten blir på hemvägen i eftermiddag. Hoppas på lugna vindar.
 
Dagens frukost:
1 kopp kaffe med cocosfett och en bit smör
1 smoothie: 3 matskedar turkisk yoghurt, lite grädde (40%),en skvätt mjölk (gammaldags, mellan 3,8-4,2%), en handfull frysta blåbär (Polaricas Kravmärkta, svenska). Mixa ihop allt o drick - håller sig mätt på länge.
1 kokt ägg
 
Lunchen kommer innehålla:
3 små korvar, 72% kötthalt (Lithells special)
1 mozzarella ost
Lite svensk kruksallat och miniplommontomater från Spanien.
Samt en klick bearnaisesås (Lohmanders)
 
Vill egentligen inte köpa färdig bearnaise sås, men har hittat den minst dåliga varianten.
 
Gjorde i förra veckan (eller för två veckor sen) egen aioli, och när det är så enkelt att göra så komme rjag nog göra det oftar. Tog dock i lite för mycket dijonsenap, och blev en stark aioli med mycket vitlök. Men det var gott och superenkelt. Kan rekommenderas!!
 
Så, nu jobbar jag min sista dag innan semestern.
Lycka till med träningen!!
Syns =)
 

Ny inriktning på bloggen

Från och med idag så har jag tänkt att göra detta till en träningsblogg, där jag beskriver vad jag tränar, hur det går, mina framsteg och mina kost.
 
De tre senaste veckorna har jag ätit enligt en mindre liberal men inte lika fullt strikt LCHF kost, och jag har känt att kroppen förändras, speciellt sedan jag då samtidgit började träna mer konditionskrävande, såsom cykling ToR jobbet (15 km enkel väg) samt köra ett pass GRIT® Cardio i veckan (Högintensiv intervallträning på 30 min, för er som inte vet vad det handlar om =) )
 
Det som hände var ju att kroppen fick en rejäl kick och fettförbränningen ökade.
 
En frukost idag ser ut som följer:
1 kopp svart kaffe med cocosfett
1 ägg
1 tallrik naturell fil/yoghurt (rysk el grekisk) med bär (hallon/svarta vinbär/jordgubbar/blåbär/björnbär), krossade linfrön och psyilliumfrön
 
Till lunch blir det valfritt kött/korv med hög proteinhalt (har hittat en korv från "Gudruns" med 94% kötthalt, Kabanoss på nötkött från Skövde slakteri, svenskt, köpt på Ica Maxi. Näringsvärde: 15g Protein, 29,1g fett och 0,7g kolhydrater.
 
Och till middag och kvällsmål hittar jag på något lämpligt. Oftast innehållande keso, kvarg el rysk/grekisk yoghurt. Och min största bov just nu: Skippy Jordnötssmör =/
 
Samtidigt tränar jag även utöver mina konditionspass: GRIT® Strength (HIIT fokuserad på styrka, och att maxa vikten i 30 min, men konditionen påverkas också) BodyPump, CxWorx för min rygg och bål och Kettlebells.
 
På måndag har jag idag bestämt mig för att på riktigt komma in i ketos och köra Fakir helt ut, dvs "nolla" kolhydraterna, och för mig blir det tuffaste genom att skippa mjölkprodukterna (ev enbart grädde, som är minst dålig).
Detta ska jag göra för att få kroppen att använda fettet som energi, och för att defineriera musklerna samt få en tajtare kropp. Denna veckan kommer jag även att träna måndag till torsdag, både kondition och styrka.
 
Min bibel och mina råd i detta är bladet: "Allt om Fakir" av Martina Johansson, som i övrigt driver en helt udnerbar blogg: http://www.primalscienista.com/ , och sidan: http://www.martinasord.com/
 
Så, önska mig lycka till!!
Följ mig och se hur det går!!
 
Jo, har semester på måndag, därför tror jag att det går lättare att starta då. Har ju redan ätit LCHF kost en längre tid, men i mer eller mindre strikt-liberal form.
 NU KÖR VI!!!
RSS 2.0