Nytt fokus och nytändning - träning och mat

Jag har tagit ett nytt tag och nytt tänk in i min träning.
Jag har nu bestämt mig för att jag varje träningspass ska göra mitt yttersta och jobba stenhårt, få ut absolut det mesta av varje pass jag går på, känna att jag pinat musklerna och ansträngt mig till det yttersta.
Vara mer här och nu i träningen också, inte bara i mitt liv i stort.
Mer fokus på teknik och att utföra saker rätt, kvalitet över kvantitet. Som ger starkare muskler och mindre skador.
Det ger ett annat fokus och jag tror att det i slutändan kommer att ge mer om man ger mer på varje pass. Att verkligen ge järnet och fokusera på det man gör. Det ger en en annan syn på träningen och en ny boost i träningen.
Jag har egentligen inget problem att träna, utan jag gör det för att det är kul. Men ibland måste man testa nya saker ;-)
 
I fredags-lördags hade jag två dagar där jag smällde i mig kolhydrater i form av japp, godis och Polarbröd-pärlan-linfrö, kanelbulle. Jag har gått och varit sugen på mjukbröd och godis ett tag, och sen åt jag då det. Men jag insåg väldigt snabbt att det inte är för mig. Att man kan vara sugen på saker men att det inte är så gott som man har föreställt sig eller tänkt att det skulle vara.
 
Jag hade inget dåligt samvete, utan gjorde det för att jag ville och nu vet jag att jag hellre avstår. För den insikt det gav mig var att det inte var så gott, jag hade hellre hoppat över allt det jag åt. Det finns godare saker att äta här i världen som sagt, och de hålle rjag mig hellre till =)
 
Så nu var jag av med det, och gick sedan i söndags in i min lchf-fas igen, med lite striktare lchf (inte fakir).
Startade ny vecka på söndag. Laga riktig mat och äta bra mat. Druckit fettkaffe till frukost söndag-tisdag, dvs 2st ägg + 20-30g smör + 1 matsked kokosfett + 1,5 dl bryggt kaffe, mixas ihop med stavmixer, fyll på med kokande vatten för attdet ska vara varmt och sedan dricker man upp det. En mysig morgonstund med en fettstinn kaffedrink sådär på morgonen, håller man sig på hela vägen fram till lunch. Och eftersom jag äter/dricker frukost vid 05:30 och äter lunch vid 11:30 så är det 6 timmar man håller sig fit-for-fight =D
 
Imorse blev det 4st av mina specialpannkakor innehållandes:
2 ekologiska och kravmärkta ägg (från Pelle och Lisa), 1 dl 40% vispgrädde, 2 matskedar OneBake (eller annat bakprotein, dvs protein som tål högre temperatur), 1 tesked fiberhusk. Vispa samman, låt mysa ihop sig medan stekpannan värms. Detta recept räcker till drygt 4 st pannkakor som steks i smör.
Till det hade jag hallon, BaraBär Hallon och vispad grädde. Drack även en kopp kaffe från nymalna kaffebönor =)
En bra start på dagen tycker jag!!
 
Lunchen har blivit köttfärsås med broccoli och ost måndag-tisdag, idag blir det morotsmos (kokt morot mixad ihop med grädde och smör) med korvgryta/korvstroganoff med tvist.
 
Efter träningen på kvällen försöker jag få i mig nåt att äta, är lite olika när man tränar osv.
I måndags blev det CXworX i 30 min och 30 jobbiga minuter eftersom jag verkligen fokuserade på övningarna och min tid på plats. Dricker alltid en Celsius innan träning, för att det ska finnas vätska och för att jag ska vara alert på passet, och orka lite mer.
 
Igår, tisdag, körde jag 40min Kettlebells, och jag fascineras varje gång av hur bra träning jag tycker det är. Som att man glömmer bort det mellan varven. Kroppen får jobba och man blir trött och svettig, musklerna brinner och man riktigt flåsar efteråt. Det som är bra med Kettlebellspassen där jag tränar är nedvarvningen och nedandningen de sista 2-3 minutrarna. Att riktigt fokusera på andningen och lugna ner andningen, få ur stressen ur kroppen. Drack en BCAA-drink efter passet, och en Celsius innan.
Åt sedan inte förrän 2 timmar efter passet var klart, för jag var och handlade emellan. Och kände inte behov av någon mat på Maxi. Lagade korvgryta och åt med morotsmos.
 
Idag blir det ett HIIT pass som träning senare ikväll. GRIT Cardio, kondition i högintensiv intervallträning. Jag har en hatkärlek till GRIT tror jag, precis som med backintervaller. 
Man pressar sig själv till det yttersta, man fattar inte att man orkar eller att man håller på, man undrar vad man gett sig in på (för man vet hur jobbigt det är) och sen kör man helt slut på sig själv. 30 minuter underbar hård träning som gör under för konditionen. Man känner att hela kroppen aktiveras och man får en helt annan träning än om man bara skulle ut och springa. Varje muskel aktiveras och jobbar, mjölksyran sätter in och det är både härligt och förfärligt att träna. Pinar sig själv och pressar sig själv till det yttersta.
Och sen är man där på nästa pass igen ;-)
 
LCHF och träning är mitt sätt att leva, det som utmanar och motiverar mig. Det som jag mår bra av. Mitt fritidsintresse och min livsstil.
 
Hörs, hej!

Min träningsvecka, vecka 6 2014 + träningsprogram för att hedra två stupade svenska soldater i Afghanistan

Denna veckan kör jag stenhårt efter de senaste 2-3 veckorna med förkylningar och att bli frisk, samt resor hit och dit. Träning och mat i kombination, mer eller mindre strikt lchf. För utrensning och återgå till min normala kosthållning. Utrensningen är i full gång nu kan jag säga =P Främst äter jag fruklost och lunch, där min frukost denna vecka består av: nybryggt varmt starkt kaffe + 20g smör + 1 matsked kokosfett + 1 ägg, ihopmixat och färdigt att dricka, plus lite hett vatten för att det inte ska vara så svalt.
 
Började på måndag med 30 min CxWorX + 60 min BodyCombat, frukost och lunch, 16:8 my way ;-) Och en Celsius mellan passen.
 
Tisdag: 30 min GRIT Plyo, HIIT (High Intensity Interval Training á la LesMills) med fokus på kondition och spänst. Blev lite mat innan det passet, ost och smör, + Celsius.
 
Onsdag: 30 min GRIT Cardio (konditionsträning i HIIT form) Fick i mig lite fettbollar/ketobollar 3 timmar innan, och en Celsius 1 timme innan. Sedan blev det 1 ägg och 5 broccolikvistar(frysta men uppvärmda i mikron) + lite smör och havssalt med jod.
 
Torsdag (idag) så ska jag köra 60 min BodyPump följt av 45 min Sh'Bam. Blir nog kokt ägg och broccoli med smör och salt ikväll å =)
 
Imorgon, fredag, för att hedra Johan Palmlöv och Gunnar Andersson, ska jag köra ett CrossFit-pass, se nedan: 
 

J-G

Passet genomförs på tid. När den sista övningen är genomförd, stå stilla i exakt en minut. När denna minut är över noteras sluttiden. Passet kan genomföras i par. Då dubbleras antalet repetitioner.

  • 20 Styrkestöt
  • 16 Inverterade burpees
  • 20 L-pull-ups
  • 16 Styrkestöt
  • 12 Inverterade burpees
  • 16 L-pull-ups
  • 12 Styrkestöt
  • 8 Inverterade burpees
  • 12 L-pull-ups

För mer information om passet, besök Crossfit Nordics hemsida.

http://www.forsvarsmakten.se/sv/aktuellt/2014/02/hedra-johan-och-gunnar-med-ett-traningspass/

 

Då det imorgon är exakt 4 år sedan de dog. :'(

 

 
 

Ett riktigt bra personlighetstest

Genom bloggen: highfatfitness.net hittade jag ett bra personlighetstest: Myer Briggs Personlighetstest (http://www.highfatfitness.net/personlighetstest/#comment-8218
 
Och mitt resultat blev ESFJ, 
Vilket betyder: 
Extroverted (E) 52.94% Introverted (I) 47.06%
Sensing (S) 51.43% Intuitive (N) 48.57%
Feeling (F) 54.05% Thinking (T) 45.95%
Judging (J) 56.76% Perceiving (P) 43.24%

 

Genom en annan sida som tolkar testresultatet och den personlighet man då är, så stämde det väldigt bra med hur jag är som person (läskigt nästan hur bra) (http://www.personalitypage.com/careers.html

 

ESFJs generally have the following traits:

  • Organized
  • Loyal
  • Can be depended on to follow things through to completion
  • Enjoy creating order, structure and schedules
  • Enjoy interacting with people
  • Warm-hearted and sympathetic
  • Tend to put others' needs above their own
  • Very good at giving practical care
  • Very cooperative, good team members
  • Practical and down-to-earth
  • Value peaceful living and security
  • Enjoy variety, but work well with routine tasks
  • Need approval from others
  • Receive satisfaction from giving to others
  • Live in the here and now - dislike theorizing about the future

The ESFJ has two primary traits which will help define their best career direction: 1) they are extremely organized and enjoy creating order, and 2) much of their self-satisfaction is gotten through giving and helping others. Accordingly, they will do well at tasks which involve creating or maintaining order and structure, and they will be happiest when they are serving others.

 
 

En förändringarnas tid - en matrevolution - och att bry sig om de man tycker om

Jag tror att vi är med om en revolution just nu, en matrevolution. Nu när nyhet efter nyhet handlar om det farliga sockret som ger hjärt- och kärlsjukdomar, cancer som sprids över världen osv.
fler och fler studier pekar mot att socker är farligt för kroppen.
 
Allt det där vet jag ju redan, då jag redan insett vad det kan göra med kroppen, vetemjöl och socker -  det vita giftet.
 
Det är sockret som föder cancertumörerna och som gör att de växer och kan frodas och sprida sig.
Utan socker ingen cancer.
 
Men att försöka ta bort fikabröd och kakor är ju som att svära i kyrkan, fikabröd och kakor och godis är ju heligt för oss svenskar, men det är ju också det som föder sjukdomar.
Det är bara så att folk är blinda och inte ser klart, för de kan inte tro att det är det som är farligt.
 
Om kroppen och hjärnan suktar och längtar efter socker, ja då kan det ju inte vara dåligt för oss. - detta kallas sockerberoende, och socker triggar igång samma belönings- och beroendecentrum som alkohol, tobak och droger.
 
Det socker som hjärnan behöver i form av glukos, kan det producera själv utifrån den mat vi får i oss. Och äter man en kost baserad på fett så drar kroppen igång den energikrävande procesen som kallas glukoneogenesen, som bildar glukos (druvsocker) från fett.
 
Jag bryr mig om alla de som betyder mycket för mig i livet, och jag vill att de ska må bra. Därför försöker jag förmedla vad jag vet angående kost och vad som är bra för kroppen, samt vad som är mindre bra. Jag gör det av omtanke, för jag vill att de ska vara friska länge.
Men jag har börjat inse att jag inte kan rädda alla och bry mig om alla, utan att jag främst kan se till så att jag mår bra av hur jag lever och hur jag äter.
Eftersom männsikor bara vill fortsätta äta det de tycker är gott, och inte avstå från "godsaker" (sötsaker) . 
 
Jag tror att om 5-10 år så kommer man undra varför alla åt fettsnålt och sötade saker, varför godis och fikabröd var en så stor del av människors liv. Jag tror att det om 5-10 år kommer ske en förändring i matväg, vad man kommer äta och hur synen på vad som är bra mat kommer att ha förändrats. 
 
Jag skulle önska att socker blev en lyxvara igen, att socker och godis blev reglerade på samma sätt som alkohol och tobak är. att det skulle klassas som en drog. För människor i dagens samhälle kan inte göra det valet som krävs. Vi är för vana vid att alltid ha det tillgängligt.
 
Önskar fler kunde se hur skadligt socker är och hur beroendeframkallande det är.
 
En lönskan om en bättre värld, där det inte ses som konstigt att man inte tar en bit kaka eller bulle, där det inte serveras kakor och bullar till fikat. när folk inser att de äter sig sjuka, föder cancern och dör.
 
Livet är för att levas, se då till att leva bra, äta bra och må bra. Se till att förebygga sjukdomar, så man sklipper behandla dom när de väl brutit ut.
 
 
RSS 2.0