Dan före dopparedan

Det känns konstigt att julafton är på en lördag, har inte kommit in i julstämningen riktigt påsamma sätt som förr om åren

Sa hejdå till min lägenhet och till det vintriga Hudik imorse när jag tog bussen till jobbet. Då var det fortfarande snöigt, kallt och så där juligt vintrigt vackert ute. Får behålla den bilden i mitt huvud och hoppa spå mer snö nästa år :)

Året börjar ta slut också, och man kan väl kort och gott säga att jag haft ett händelserikt år, och det har varit ett fantastiskt roligt år också.

Med grundläggande militär utbildning i Marma i 3 månader, O-ringen veckan i Mohed-Söderhamn-Bollnäs där jag genomförde mitt bästa 5-dagars resultat hittills, totalplacering i D21M 22:a =)

Varit upp på anställningsintervju till Umeå och SkyddC, samt till F21 i Luleå och gjort multitest med mycket väl godkänt resultat (förutom beep-testet då :P ). Samt till Iggesund Paperboard där jag senare även blev erbjuden tjänsten.

Flytt från Linköping till Hudiksvall, och en ny härlig stad att tycka om och träffa nya människor i, samt ett nytt jobb med massa härliga personligheter.

Gått med i hemvärnet i hudik, varit med på en övning i skogen och på berget samt en plutonsfest. Skönt folk och trivs bra med att göra det man tycker om, fastnade ju verkligen för soldatlivet så :) och att få skjuta lite (lr mycket)

Lämnade VTI och saknar stundom mina arbetskamrater därifrån, tur att man får ta del av deras tokigheter och det som händer där ändå via internet och fb.

Lämnade Linköping och mina vänner, saknar dem men träffas när vi kan, Stockholm är ju pålagom avstånd från båda städerna :)

Och imorgon är det julafton, åker hem till Rosers i eftermiddag och insuper julstämningen ikväll med skinka och dopp :) säkert!!!

Sen blir det julfirande - årets bästa högtid :) - för hela slanten imorgon.

Kan inte fatta att det gått så¨fort de senaste månaderna, veckorna bara flyger fram.

Hörs nästa år igen, så får jag se om det blir lite fler uppdateringar

Fjärde advent - en snöig dag :)

Det är på grund av det som hände inatt, som hänt hela dagen, och som fortsätter hända nu som jag sökte mig norrut :) Det vill säga snöfallet, och tystnaden.
Att det just blev Hudiksvall har jag Iggesunds bruk att tacka för.

Och Hudik är en härlig plats i Sverige. Jag mår bra, jag trivs, människorna som bor här, helsingeborna, är riktigt trevliga och det är svårt att inte tycka om en stad som denna :)

Slogs av att det var så tyst ute när jag var ute och gick nu på kvällen, det var bara jag och snön, träden och vinden.

Det är ju så att omgivningarna för'ndras så otroligt mycket när snön kommer. Och jag har bara myst idag, myst av att det snöat hela dagen, att det blivit ett tjockt vitt snötäcke och att det ser så mysigt ut.

Det snöar fortfarande och har kommit över 1 dm på ett dygn, säkert 1,5 dm. Det ligger några centimeter snö på trädgrenarna och tallarna tyngs ner av snön.

Det står snögubbar i de flesta trädgårdar, och ungarna har varit ute o lekt hela dagen.

Jag hade lätt kunnat, och var dragen till att göra det, lägga mig i snön o bara rulla runt. Leka i snön, men det är ju roligare om man har någon med sig, någon lekfull människa som älskar snön lika mycket som jag.

Ja jag blir barnsligt glad när det snöar, och ett leende sprider sig över mitt ansikte, jag är speciell när snön faller och det är så vackert. Mysigt att bara gå runt i stan och fascineras av hur vackert det är när snön har lagt sitt täcke över staden.

Har varit ute och fotograferat den snölagda staden, och julstämningen kom omedelbart :)

En mysig vinterstad, och nu är det snart jul :)

Vädrets makter och väder i obalans :P

Det är typiskt att när man flyttar upp till "norrland" lr ja Hälsingland, så kommer det knappt någon snö :P
Undrar ju var den tog vägen, om det är mitt fel att dit jag flyttar så måste världen vänja sig vid att jag bytt lokalisering och ruskat om jorden lite, så det tar ett tag för den att stabilisera sig.
Och att snön kommer åter nästa år, när den har vant sig.

Men det är ju som att säga att jorden känner av var jag befinner mig och att jag är überviktig för jorden och klimatet, att min närvaro var jag befinner mig påverkar vädret :P
Kan jag vara så viktig ;)

Det var som i våras när vi 33 st tillbringade våra 3 månader på Marma, vi kunde räkna de dagar det hade regnat på ena handen, därför vi blev kallade solskensplutonen :) och underz de 3 månaderna var det soligt och varmt i Uppland.
Sedan när vi muckade och "teamet" bröts upp och spriddes ut till olika delar av Sveriges långa land, när jorden kände att de 33 spreds för vinden då kom regnet :P

Antingen är det bara tillfälligheter eller så var det verkligen så, fritt fram för att tro vad man vill. Jag vet iaf vad jag tror :)

Hör folk snacka om hur enormt mycket snö det var här uppe förra vintern, varför blir det så att när jag flyttar hit så finns det knappt någon snö? :( Vars tog den vägen?
Varför kunde det inte blivit en sån vinter i år istället?

Vill ha snö, älskar snön, vill ha snökaos som i Gävle 1996 :P

Önska kan man, men hur ofta slår önskningar in?
RSS 2.0